Och så var de bara två

Och så var de bara två

Efter en händelserik kryssning på Nilen uppstod en oväntad romans mellan Asta och Evert, utan hänsyn till deras höga ålder. Trots att Astas väninna ansåg att till och med trädgårdstomten Rasmus var ett bättre val av make stundar nu bröllopet ute på en enslig ö i Östersjön.

När gästerna samlats urartar en förinspelad bröllopshälsning som istället avslöjar deras mest intima hemligheter och konflikterna hopar sig. Då den första personen hamnar på golvet i plågor är det bara början på en rad av bisarra händelser. Och när ingen trodde det kunde bli värre slocknar ljuset …

Privatdetektiv Ove Björck ställs inför sitt knivigaste fall hittills när han anländer till ön: Vem är den gamle gubben som ingen verkar känna men ändå har ett inbjudningskort? Vem äter upp en efter en av de tio marsipanfigurerna som står på brickan i köket? Varifrån kommer alla mystiska krabbor?

Och så var de bara två är en komisk hyllning till mysdeckaren och några av dess mest kända verk.

***

Mikael Ryding är född och uppvuxen i Valdemarsvik med många somrar tillbringade i Gryts skärgård. Det är därifrån mycket av inspirationen till hans skrivande har kommit. Efter civilingenjörs- studier hamnade han på Ericsson men intresset för att skriva humor i samma stil som sina idoler i Monty Python har alltid funnits där.

Och så var de bara två är hans debutroman.

Intervju med Mikael angående boken »

.

Format genom Whip Media:

format_01

SNABBFAKTA:

Titel: Och så var de bara två
Författare: Mikael Ryding
Omfång: 212 sidor
Omslag: Danskt band
Storlek: 135 x 210 mm
Release: 14 oktober 2021
ISBN: 978-91-89409-42-2
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!