Om oss

Vilka är Whip Media?

Whip Media är i grunden ett grafiskt produktionsbolag med fokus på allting bokrelaterat, men vi erbjuder även utgivning av böcker enligt flera olika modeller. Bolagets grundare, Anders Nyman, har en lång erfarenhet inom såväl den grafiska som den publicistiska branschen, och har även varit svensk pionjär inom närliggande områden som t ex webb och poddradio.

Whip Media föddes ur en önskan att röra runt lite i en allt för konservativ bokbransch och tillföra lite nytänk och flexibilitet i relationen till författarna och böckerna. Företaget arbetar utifrån ’manifestet’ ovan, som vi gärna ser som vår ledstjärna.

Whip Media består av ett nätverk av områdesexperter. Vi har lektörer, redaktörer, fotografer, illustratörer, formgivare mm knutna till oss. De jobbar på projektbasis för förlaget men är ett led i att leva upp till vårt manifest.

Här nedan presenterar vi ett urval av våra experter.

Anders Nyman i förlagets monter
på Bokmässan i Göteborg 2016.

Whip Medias ljudboksstudio i Viken,
strax norr om Helsingborg.

Möt våra experter

Anders Nyman

Förläggare och grafisk formgivare

Anders har arbetat med grafisk form och design i över 20 år. Böcker har han formgivit sedan 2009. Han läser inte speciellt mycket själv, vilket man kanske kunde tro med tanke på yrkesvalet, men lyssnar på desto mer.  Ljudböcker är den stora passionen.

2009 gav Anders ut sin egen debutroman ”STATIC”, på engelska, och den släpptes i en svensk översättning med titlen ”BRUS”, i samband med Bokmässan 2016.

Passionen för att berätta en historia och förstärka upplevelsen genom det grafiska uttrycket är vad som driver Anders i sin yrkesroll. Och känslan av att hålla en bok, som precis landat från tryckeriet, i sin hand.

Elisabeth Akteus Rex

Lektör (främst barnböcker)

Elisabeth Akteus Rex är själv författare till 8 böcker, varav tre gestaltningsbiblar där hon ingående ger tips på hur känslor kan gestaltas i böcker. Hon har arbetat som lektör till en stor mängd manus – inom hela spektrat från barnböcker, ungdomsböcker och vuxenlitteratur – och även som redaktör till några böcker som idag är utgivna på stora, välkända förlag. Hon är en uppskattad lektör som ger utförliga kommentarer i manuset och som arbetar noggrannt och snabbt.

Joanna Björkqvist

Redaktör

Joanna Björkqvist är frilansjournalist, författare och redaktör. Hon har läst litteraturvetenskap och har en journalistexamen från Göteborgs universitet. Böcker har alltid genomsyrat hennes liv och fem böcker bär hennes namn på ryggen. Hon har en bokcirkel med några väninnor sedan femton år, så även på fritiden läser, analyserar och diskuterar hon böcker.

Sedan 2013 arbetar hon som redaktör. Under årens lopp har hon hjälpt både debutanter och etablerade författare att putsa och vässa sitt manus så texten når sin fulla potential. Hon kommenterar under manusläsningen allt ifrån kommatecken och ordval till karaktärsskildringar och dramaturgi.

joannabjorkqvist.com »

Frans Liljenroth

Ljudboksuppläsare

Frans har arbetat inom amatörteaterns riksförbund och som trubadur och författare. Sedan tjugo år arbetar han som förskollärare. På fritiden frilansar han som ljudboksinläsare.

Det viktigaste inför en inläsning är att hitta textens tonläge och att föra dialog med författaren. Frans spelar i huvudsak in böckerna i stugan i skogen där högläsning alltid har förekommit, vilket har bidragit till Frans passion för denna den äldsta formen av kulturgemenskap.

Lars Winclair

Ljudboksuppläsare

Vid sidan av arbetet som speaker har Lars gett ut en handfull diktsamlingar och skivor, gjort omkring 200 framträdanden som poet, jobbat som föreläsare, krönikör för Sveriges Radio m.m.

Lars är utbildad journalist och gymnasielärare, med studier inom organisationsutveckling och ledarskap, hållbar utveckling, KBT, industriell ekonomi mm. En spjutspetsgeneralist som arbetar som projektledare och kommunikatör när han inte sitter vid mikrofonen.

Michaela Gester

Korrekturläsare

Michaela Gester är examinerad språkkonsult i svenska och arbetar som frilansande korrekturläsare och redaktör. Med skarp blick och vässad penna granskar hon bokmanus inom alla genrer och ser till att allt är korrekt inför tryck.

Vid sidan av arbetet är Michaela en bokmal av rang och läser allt från klassiker till nyutgivet.

textvart.se

Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!