Om oss

Vilka är Whip Media?

Whip Media är i grunden ett bokförlag som primärt erbjuder hybridutgivning, även om vi ger ut böcker under andra avtalsformer också. Utöver detta arbetar vi med grafisk produktion med inriktning på bokbranschen. 

Bolagets grundare, Anders Nyman, har en lång erfarenhet inom såväl den grafiska som den publicistiska branschen. Han brinner för att ge form åt böcker, vilket innefattar både omslaget och dess inlaga. Den grafiska ådran är något han som förläggare är relativt ensam om i branschen, men något som ger Whip en unik infallsvinkel till bokutgivning.

Whip Media föddes ur en önskan att ”röra runt lite” i en alltför konservativ bokbransch och tillföra lite nytänk och flexibilitet i relationen till författarna och böckerna. Det har vi gjort sedan 2014 och vi har med glädje sett hur andra aktörer har följt i våra fotspår.

Whip Media består av ett nätverk av områdesexperter som arbetar på konsultbasis åt förlaget. Bland dessa har vi lektörer, redaktörer, fotografer, korrekturläsare och illustratörer knutna till oss. Alla våra experter är noga utvalda för att de inte bara levererar en hög kvalitet utan även gör det på rimliga ekonomiska villkor.

Anders Nyman i förlagets monter
på Bokmässan i Göteborg 2016.

Whip Medias ljudboksstudio i Viken,
strax norr om Helsingborg.

Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!