Crime Göteborg

Crime Göteborg

​När Göteborgsförfattaren Mats Ahlstedt, som är välkänd för sina många kriminalromaner, hösten 2017 ledde kursen ”Skriva deckare” på Folkuniversitetets Skrivarakademi visste han inte att det var startskottet till Crime Göteborg.

Hans sju elever, i alla vuxenåldrar och med de mest skiftande bakgrunder var taggade. De ville inte släppa taget om det spännande skrivandet. Så de kom överens om att ge ut en bok med var sin novell i Göteborgsmiljö.

Mats Ahlstedt tar dig tillbaka i tiden till ett brinnande Göteborg och visar girighetens konsekvenser. Magdalena Aznar berättar en ryslig historia från kajen i Gullbergsvass och i Långedrag ställer Astrid Boisen frågan om vem som bär skuld. Stefan Book tar oss till Chalmers och gränslandet mellan ont och gott och i Lisa Brunnströms novell möter ett mobbningsoffer sina demoner i det gamla slakthusområdet. Per Haag startar i Majorna och visar att även i en mörk värld finns ljus och Lars-Gunnar Johansson berättar om en ung student som mördats i Slottsskogen. I den avslutande novellen vandrar vi i queervärlden på Långgatorna där Emel Wennergren utforskar hopplöshet.

.

Format genom Whip Media:

format_01

Köp boken redan idag

  

SNABBFAKTA:

Titel: Crime Göteborg
Författare: Mats Ahlstedt, Magdalena Aznar, Astrid Boisen, Stefan Book, Lisa Brunnström, Per Haag, Lars-Gunnar Johansson, Emel Wennergren
Omslagsdesign: Anders Nyman
Sättning: Whip Media
ISBN: 978-91-88579-91-1
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!