Whip Media skänker barnböcker till Lions

Whip Media skänker barnböcker till Lions

Inför julen 2021 skänker Whip Media 200 barnböcker till Lions i Falkenberg, att delas ut som julklappar i Lions verksamhet. Böckerna kommer att nå barn som är omhändertagna, flyktingbarn, barn via Kvinnojouren och barnfamiljer som söker hjälp via Lions i samverkan med diakonin.

– Vi tycker att det är en viktig fråga och roligt att kunna sprida lite glädje nu i juletider. Jag vet att många familjer kämpar för att få ihop vardagen rent ekonomiskt, och det blir inte lättare under högtider som dessa med alla drömmar och förväntningar som finns hos barn, säger Whip Medias förlagschef Anders Nyman.

Läsning är viktig för barns språkliga utveckling, möjligheterna till utbildning och en grundförutsättning för att våra demokratiska system ska fungera. Men barnböcker är inte alltid prioriterade hos familjer med en ansträngd ekonomi och det finns viktigare saker att lägga pengarna på. Därför vill Whip Media hjälpa till att ge många barn en jul med spännande läsning.

Det finns fattiga barn mitt ibland oss, många barnfamiljer lever i ekonomisk utsatthet. Lions delar ut julklappar till utsatta barn i Falkenbergs kommun i samarbete med en rad aktörer som tillsammans vill se till att även dessa barn kan känna att julen är en fin högtid.

Pressrelease »

Lions i Falkenberg »Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!