Vid vansinnets rand

Vid vansinnets rand

I Sverige har tre av fyra personer erfarenhet av psykisk ohälsa – antingen egen eller som närstående. Ändå är det många som har svårt att prata om sina utmaningar. Vad har vi för bild av människor som drabbas av vanföreställningar egentligen? Är ”foliehattar” livsfarliga psykopater som är mer våldsbenägna än andra? Eller är de sköra klena misslyckade personer som borde rycka upp sig? Eller kanske som folk är mest?

Vid vansinnets rand är sprungen ur en mycket uppskattad blogg på 1177 Vårdguiden, där Pebbles Karlsson Ambrose har skrivit om att leva med svår psykisk ohälsa. I den här boken berättar hon öppet och varmt om sin vardag, om tuffa perioder med vanföreställningar, om tillkortakommanden och om mordet på sin pappa. Hon beskriver vad som har fått henne att må bättre och försöker peppa alla där ute som har det tufft.

Boken vänder sig till dig med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, vare sig du är nyinsjuknad eller har snurrat runt i vårdkarusellen länge, till anhöriga och personer som jobbar inom vård och omsorg. Den vänder sig också till dig som har stannat upp och tänkt över ditt liv. Hur mår vi egentligen och hur tar vi hand om varandra?

Pebbles Karlsson Ambrose är född 1970 och arbetade i många år i reklambranschen innan hon blev allvarligt sjuk. Efter sin andra psykos fick hon diagnosen schizoaffektivt syndrom och brottas nu med en psykosproblematik i sin vardag. Den här boken kan ses som en fristående fortsättning på boken Jag vet inte var psykoser kommer ifrån – om att insjukna i och leva med en psykossjukdom.

 

Finns i följande format:

format_01format_03

SNABBFAKTA:

Titel: Vid vansinnets rand
Författare: Pebbles Ambrose Karlsson
Förlag: Ordberoende Förlag
Omslagsdesign: Anders Nyman
Sättning: Whip Media
ISBN: 978-91-875951-4-1
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!