Våga ta plats

Våga ta plats

”Våga ta plats” är samtalet och utvecklingsprocessen på en skola i Sverige. En skola med avstamp i det TillANDERssonska konceptet där elever, lärare och ledning är aktiva medskapare genom egna berättelser om vad relationer och personlig utveckling är och bör vara. Med total transparens, delaktighet och ett mått magi öppnar rektor Fredrik Andersson upp för en värde-baserad skola som tar både läroplanen och eleverna på allvar.

Vi ger oss, tillsammans med guiden och konceptmakerskan Pernilla Tillander, ut på en mental och social resa under vilken vår undertext – det vi tänker om oss själva och andra – medvetandegörs. Strukturer för kommunikation, ansvar, motivation och glädje visas och prövas. Insikterna ger oss tillgång till nya tankesätt och valsituationer som ger oss makt och mod att förändra och bli den vi vill.

Boken kan användas av alla, framför allt i skolans värld, och den kan läsas från pärm till pärm eller genom spontana infall. Oavsett om du läser boken som en studie av framgångsrikt värdegrundsarbete och god skolutveckling, eller för att få konkreta nycklar och övningsuppgifter i kommunikation och personlig utveckling, så kommer du se dig själv och dina relationer i ett helt nytt ljus.

Äntligen ett konkret koncept som visar hur du bygger miljöer där eleverna kan utvecklas och vågar ta plats!

 

Tillgänglig i följande format:

format_01

SNABBFAKTA:

Titel: Våga ta plats
Författare: Pernilla Tillander, Fredrik Andersson
Utgiven av: Teatron och Bois Akademi
Omslagsdesign: Anders Nyman
Sättning: Whip Media
ISBN: 978-91-982728-0-2
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!