Släppa taget

Släppa taget

Livet i den lugna lilla irländska byn Duneen vänds upp och ner när man hittar ett skelett på en byggarbetsplats och så småningom ytterligare ett. Vilka är de döda? Rykten och skvaller sprids. Byns lätt uttråkade polisman PJ Collins nystar långsamt upp gamla välbevarade hemligheter och skandaler. Han är en tungviktare med dåligt självförtroende som till en början har svårt för den snobbige kriminalkommissarien från Cork som leder utredningen. Men under arbetets gång mognar PJ både som polis och människa och han lyckas lösa hela den komplicerade historien. Berättelsen slutar bokstavligen med en riktig cliffhanger.

Graham Norton har skrivit en stillsam spänningsroman med mycket fint tecknade personer. Läsaren möter bland flera andra originella människor systrarna Aibgail, Evelyn och Florence som bor tillsammans i den gamla familjegården tyngda av sorgliga minnen, PJs hushållerska den gamla mrs Meany som bär på en tragisk hemlighet och hemmafrun Brid som tröstar sig med för mycket vin men plötsligt inser att hon plågats av en livslögn och till slut blir både nykter och fri. Dessa kvinnors öden är sammanflätade på ett märkligt sätt. Graham Norton skildrar dem med värme, stor inlevelseförmåga och torr humor.

En mycket stark författardebut som 2016 belönades med Irish Book Awards pris för bästa skönlitterära bok.

”Släppa taget” utspelas i Graham Nortons hemtrakt landsbygden utanför Cork på Irland. Graham Norton har sedan 2016 skrivit flera romaner men det här är den första som översatts till svenska. En del recensenter anser att han borde ägna sig helt åt författandet!

 

UTKOMMER: 15 oktober 2020

 

Format genom Whip Media:

format_01  

SNABBFAKTA:

Titel: Släppa taget
Författare: Graham Norton
Format: Danskt band
Omfång: 256 sidor
Utkommer: 15 oktober 2020
ISBN: 978-91-88945-71-6
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!