Resa mot det oundvikliga – En personlig berättelse om ALS

Resa mot det oundvikliga – En personlig berättelse om ALS

”Jag önskar ofta när jag lägger mig att jag ska vakna och upptäcka att allt bara är en jävla mardröm. Men det händer aldrig. Ibland är sorgen så djup och bottenlös att jag inte vet hur jag ska ta mig upp igen, men konstigt nog gör jag oftast det. Det handlar om att ta en dag i sänder, leva och göra det bästa möjliga av dagen.”

I Resa mot det oundvikliga. En personlig berättelse om ALS berättar jag i dagboksform blandat med dikter om ett år av mitt liv då allting förändrades brutalt när jag fick min ALS-diagnos. Ett år av sorg, ilska och djup förtvivlan men också ett år av glädje och tacksamhet över livet. Jag blir glad om du gör mig sällskap en bit på vägen på min resa mot det oundvikliga slutet.  

Anders Magnusson är kuratorn från Ludvika som i många år hjälpte ungdomar på deras livsresa. Nu är det hans tur att få hjälp. 

.

Format genom Whip Media:

format_01

Vad läsarna har sagt om boken:

– Den här boken tillhör den exklusiva skara som redan innan man börjat läsa, berör en enormt mycket.  Författaren Anders Magnusson är en vän vars klokheter  många av oss följer, vid sidan av hans dagliga kamp för det de flesta tar för givet. Köp den, läs den ni också.

– Anders, jag har börjat läsa din fantastiska bok. Du skriver så bra och egentligen skulle jag vilja sträckläsa den. Men den berör mig så mycket att jag inte orkar utan måste pausa då och då. Utan att vara speciellt religiös hör jag mig själv mumla: ”Gode Gud låt någon uppfinna ett botemedel mot ALS.”

– Jag är övertygad om att din bok får många att uppskatta livet mycket mer än man gjort tidigare.

– Som så många andra fick jag en bok i brevlådan i dag. Jag har sett många inlägg om och på  boken idag här på Facebook. Jag kan nästan lova att vi alla säkert kände en gemensam känsla när när vi öppnade det bruna paketet. Först en härlig känsla, en varm känsla. Wow, han Anders Magnusson gjorde det, han skrev en bok. Så imponerande. Men sedan kom alla känslorna på en och samma gång. När  jag öppnade boken och läste de första raderna kom en helt annan känsla. Att läsa att man genom boken får följa med på resan mot avgrunden, då finns inga varma känslor  längre, resan mot det oundvikliga. Anders skriver om hur det är att gå från att vara i stort sett fullt frisk och sedan få en diagnos på en dödlig sjukdom, ALS. Känslan i min kropp då är då så långt ifrån varm man kan komma, det är en isande känsla,samtidigt en hisnande känsla då man direkt från första raden rycks med i berättelsen. Det går liksom inte att sluta läsa. Det är så bra skrivet, så bra beskrivet, så levande. Anders skriver att man ska leva varje dag, göra det bästa möjliga av dagen och det tror jag vi alla som idag fått boken tänker försöka göra. Tack för att du skrev boken Anders, tack för att du delar med dig. Tack för att du finns.

– Denna bok av Anders Magnusson, låg i postlådan när jag kom hem nu från jobbet. Denne man har min absoluta respekt! Så klok! Så mänsklig! Så modig! Jag, som många andra följer dig en bit på vägen, på din resa …

SNABBFAKTA:

Titel:Resa mot det oundvikliga. En personlig berättelse om ALS
Författare: Anders Magnusson
Format
: 135 x 210 mm
Omfång: 368 sidor
ISBN: 978-91-89191-93-8
Release: 6 april 2021
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!