Omslagsutmaningen 2019

Omslagsutmaningen 2019

Det har nu gått ett par år sedan vi körde den förra upplagan av Omslagsutmaningen så vi tyckte det var på tiden att göra det igen.

Omslagsutmaningen riktar sig till egenutgivare och mindre förlag som känner eller misstänker att deras bokomslag till en redan utgiven titel hade kunnat vara vassare eller se bättre ut, men av någon anledning saknar möjligheterna att åstadkomma förändringen. Kanske kan det vara i samband med utgivning av en ny upplaga eller bara för att se hur det hade kunnat se ut.

Att delta är HELT KOSTNADSFRITT!

Så här går det till:

  • Anmäl dig genom att skicka in ditt bokomslag till oss (se nedan).
  • Av de bidrag som inkommer väljer vi ut 3 stycken som vi meddelar.
  • Vi tar fram ett helt nytt omslag som vi presenterar för dig först och främst, och därefter visar upp som före- och efterbilder på vår hemsida och i sociala medier.
  • Om du gillar det nya omslaget kommer du efter att vi visat upp resultatet ges möjlighet att köpa ut det till ett kraftigt reducerat pris. Detta är dock inget krav från vår sida och ditt önskemål rörande detta påverkar inte vilka bidrag vi väljer ut.

 

Vårt syfte

Vi vill visa upp vad man kan åstadkomma med lite omtanke och erfarenhet och även påvisa vilka kostnader som är involverade i att ta fram ett bokomslag. Kostnadsaspekten är något vi inte hade med sist vi körde Omslagsutmaningen, men som många i efterhand frågade om. Man ville kunna bilda sig en uppfattning om  vad det kostar att uppnå ett visst resultat. Därför kommer vi i år att presentera vad respektive omslag hade kostat att ta fram  under normala förhållanden.

Anmäl dig idag!

Om du vill anmäla ditt bokomslag gör du följande:

  • Mejla oss ditt omslag (hela arket med framsida, rygg och baksida) som en högupplöst PDF eller JPG på info@whipmedia.se
  • Berätta kort om boken: vad det är för genre, när den kom u, målgrupp etc. Ge oss även en kortfattad handling och berätta om det är någon person, pryl eller företeelse i boken som är viktig att lyfta fram.
  • Ange ditt namn och e-postadress, så att vi kan återkomma till dig om vi väljer ditt bidrag.

Genom att skicka in ditt omslag till oss intygar du att verket ifråga är ditt eller utgivet av dig, och att vi har rätt att publicera hela eller delar av omslaget på vår hemsida och i våra kanaler på sociala medier.

Vi kommer inte att kunna återkomma med besked till alla så håll koll på vår Facebooksida där vi meddelar när urvalet är gjort. Har du då inte redan fått besked  har vi tyvärr inte valt ditt bidrag. Men det kommer att komma fler chanser framöver, så håll ut.

Från 2015

Ett par av bidragen, sist vi körde omslagsutmaningen:Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!