Lovisa Qvarfort Wistrand

Lovisa Qvarfort Wistrand

Hur många genrer får man skriva i? Det är en fråga som jag ställer mig själv då och då, för är det någonting jag älskar, är det att hoppa mellan dem. Nackdelen är att man behöver hitta nya läsare varje gång. Vissa följer med, så klart – de mest hängivna är nyfikna och provar, trots att det är något helt nytt jag har hittat på, men många håller sig till sin fantasy, feelgood eller romance och stannar där.

Skrivandet är lite som musik för mig. Jag älskar hårdrock, techno, klyschig popmusik, indie och episka soundtracks till filmer och datorspel. Det går inte att bara lyssna på hårdrock, för då får jag ont i öronen efter ett tag, det blir för skrikigt. På samma sätt kan jag inte lyssna uteslutande på technon, för då skulle jag få en hjärtattack till slut.

De olika genrerna kompletterar varandra. När jag har skrivit ett storslaget fantasyäventyr i en annan värld, som ”Drakviskaren”, kan det vara skönt att dyka ner i något mer lättsamt, som feelgooden ”OBS: Flirt”. Samtidigt är det befriande att skriva noveller mellan varven och då blir det oftast erotik, men också skräck.

Vad alla mina romaner har gemensamt däremot, är kärleken. Alla har en kärna av romance, där två karaktärer blir förälskade men inte kan, vill, eller får inleda ett förhållande. Det är bara miljöerna, världarna och tidsepokerna som skiftar.

Titlar utgivna av Whip Media

Drakviskaren

Demonviskaren

Equidae

Bibliografi

  • Drakviskaren, på Whip Media, 2017, Roman, fantasy.
  • Demonviskaren, på Whip Media, 2018. Roman, fantasy.
  • Sjön, på Miramir Förlag, 2018. Antologi, skräck. Mina noveller heter Klagosång, Skogstjärnen och Det som lever i sjön.
  • OBS: Flirt, på Hoi Förlag, 2018. Roman, feelgood/chic lit.
  • Älskanoveller – Nyanser av passion, på Ordberoende Förlag, 2018. Antologi, romance. Min novell heter Läppar i låga.
  • Sånger av is och ånga, på Nicole Publishing, 2018. Novellsamling, erotik, bakom namnet Vanessa Salt. Skriven tillsammans med Åke Qvarfort.
  • Läkaren, Busschauffören, Spray 1, Spray 2, Svetsaren och Mayafolkets ruiner 2018-2019, på Saga Egmont. Noveller, erotik, bakom namnet Vanessa Salt. Skrivna tillsammans med Åke Qvarfort.
  • Equidae, på Whip Media, 2019. Roman, fantasy för unga vuxna.

Namn: Lovisa Qvarfort Wistrand
Bor i: Uppsala med man, son och våra två katter
Debuterade med/år: ”Drakviskaren”, 2017
Var jag skriver: Helst vid datorn i arbetsrummet, med fördragna gardiner och hög musik. Verkligheten ser annorlunda ut på grund av nyfödd bebis, så jag försöker lära mig den ädla konsten att skriva i mobilen. Går så där.
Första boken jag läste: Oj. Det skulle jag inte ens kunna minnas under dödshot. Men jag vet att jag älskade Kitty-böckerna, och allt som handlade om hästar och ridning.
Favoritförfattare: Tveklöst min man, Åke Qvarfort. Ja, det är faktiskt sant!
Favoritkaraktär: Svårt. Kanske Akares Dorne i Alvblodstrilogin? Han var i alla fall väldigt rolig att skriva och jag älskar utvecklingen han gör genom böckerna.
Arbetar som/med: Författare
Mantra: ”Die with memories, not dreams.”
Inspirerar mig: Utlandsresor, datorspel och musikVi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!