Lotta Modin

Lotta Modin

Bokfantast. Ordälskare. Svenskanörd.

På ett eller annat sätt har jag så gott som alltid jobbat med ord. Min beundran för författare, deras sätt att behandla ord och deras fantasi gjorde att jag en sen kväll för cirka tio år sedan började letade efter någon sorts skrivarkurs. Jag tänkte mig en helg eller så, på semestern från mitt jobb som webbansvarig på stora bolaget. Det slutade med att jag satt uppe några nätter och skrev början på en roman som inträdesprov till en ettårig författarutbildning på heltid. På den vägen är det.

Idag jobbar jag fortfarande med ord. Fast nu som författare, frilansjournalist och korrekturläsare. Webcopy och storytelling är roliga inslag i min vardag. Kort sagt – jag är en ordarbetare. Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord, kanske är det därför som fotograferandet tar en allt större del av min tid.

Flera manus ligger och jäser så sakta i min hjärna. Vad nästa bok blir? Det får tiden utvisa. Det enda som är säkert är att det blir flera.

Namn: Lotta Modin
Bor: Vallentuna
Arbetar som: Ordarbetare
Favoritförfattare: Åh, det är så många! Marie Hermanson, Anna Gavalda och Stephen King för att nämna några.
Första magiska läsupplevelse: När jag i tonåren läste Agatha Christies Och så var de bara en (hette då Tio små negerpojkar).
Inspireras av: Livet, vardagen, möten

Titlar utgivna av Whip Media

Det magiska svärdet

Bibliografi

  • Det magiska svärdet, 2017
  • Ur jord är de komna – en miljöthriller, 2015
  • I gränslandet, novellsamling, 2015
  • Kluriga Klara kan själv, 2012

Medverkat i ett antal antologier i olika genrer, 2010-2013Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!