Klassboken

Tjäna pengar till klasskassan!

Nu kan din klass tjäna pengar på att sälja barnböcker. Vi har valt ut nio av våra mest populära barnböcker och gett dem samma utpris: 120 kr/st. Det blir enkelt både för er som säljer och för köparen. Böckerna betalar ni bara från 56 kr/st för (se nedan).

Så här går det till:

Läraren/klassföräldern ansvarar för att ladda ner och skriva ut de två dokument som eleverna behöver för att kunna ta emot beställningar. Presentationsbladet beskriver böckerna med bild och en kortfattad text och på beställningsbladet fyller kunderna i sina uppgifter och vilka böcker de vill köpa. När eleverna har fått de två bladen  är det bara för dem att ge sig ut och knacka dörr.

Ni bestämmer själva hur länge eleverna ska sälja, men rimligt är 2 – 4 veckor. Därefter sammanställer den ansvariga och lägger beställningen till oss via beställningsformuläret här nedanför.

Böckerna levereras ca 1 vecka efter att ni lägger er order. Efter att ni har mottagit böckerna från oss kan ni leverera ut böckerna till köparna och ta betalt av dessa. Köparna betalar alltså i samband med att de får böckerna, och på det sätt ni själva bestämmer. Vanliga metoder är kontant och/eller Swish. (OBS! Vi hanterar inga transaktioner direkt med köparna.)

Efter att ni har mottagit böckerna har ni 2 veckor på er att betala fakturan för de sammanlagda kostnaderna. Summan inkluderar böcker + frakt och hantering. Betalning till oss sker via vårt bankgiro.

Tjäna upp till 64 kr per såld bok!

Beställningar som läggs till oss är bindande. Böckerna kostar 80 kr /st som grundpris, men ju fler ni lyckas beställa desto mer rabatt blir det (upp till 30%). Det innebär att ni kan tjäna så mycket som 64 kr per bok, och minst 40 kr.

Ni kan välja att ge rabatter om en kund köper fler böcker. Detta leder ofta till mer försäljning, men ni får själva hålla reda på om rabatter har getts och i så fall till vem och hur mycket. Tänk på att aldrig rabattera så mycket att ni förlorar på det. Grundpriset är ju 80 kr, så om ni ska tjäna något får ju inte summan av de beställda böckerna understiga 80 kr x antalet.

3 för 2 är t ex populärt att erbjuda men 2+1 böcker ger er 240 kr i intäkt och 3 böcker får ni betala 240 kr för vid beställning. Då blir det alltså inga pengar över till er. Då är det i så fall bättre att tänka 1 bok = 120 kr men 3 böcker = 300 kr (ordinarie pris 360). Då tjänar både ni och köparen 60 kr på den affären.

OBS! Eventuell vinstskatt betalas av klassen/den ansvariga.

Steg för steg:

  1. Anmäl ert intresse så att vi vet att ni vill sälja.
  2. Ladda ner PDF-filerna, skriv ut dem och dela ut till eleverna.
  3. Knacka dörr och sälj.
  4. Sammanställ försäljningen och lägg ordern till oss.
  5. Få böckerna levererade, dela ut dem till köparna och ta betalt.
  6. Samla in elevernas pengar och betala in förlagets del enligt fakturan ni har fått.
  7. Njut av tillskottet till er klasskassa.

Vill ni se vad ni kan tjäna? Kolla här »

Böckerna som ingår

Klicka på bilderna för att se hela omslaget.

1.

Anmäl ert intresse

För att vi ska ha lite överblick över vilka skolor och klasser som är igång med Klassboken skulle vi vilja veta lite mer om er. T ex  vilken skola/klass det gäller, på vilken ort/område ni finns och på ett ungefär hur många ni är som vill sälja. Att anmäla sitt intresse är inte bindande på något sätt.

Vill ni beställa ha ett provpaket med 7 av de 9 böckerna, så att ni vet vad ni ska sälja? I så fall är det bara att kryssa i det i formuläret. Om ni väljer att inte gå vidare och sälja böcker debiteras ni 399 kr för provpaketet. Annars bjuder vi på dem.

Ett tips: Provpaketet kan efter användning med fördel överlåtas till skolans bibliotek.

Intresseanmälan »

2.

Ladda ner PDF

Nedanstående filer är allt ni behöver för att komma igång. Ladda ner dessa, skriv ut dem enligt instruktionerna nedan, och dela ut ett av varje till eleverna.

Presentationsblad (PDF) »

Varje elev ska ha ett ex för att presentera böckerna för köparen. Denna PDF bör skrivas ut i färg för bästa resultat. På bladet framgår vad böckerna handlar om, vilken ålder de lämpar sig för, samt sidantal och format.

Beställningsblad (PDF)  »

Varje elev ska ha minst ett exemplar men säljer de bra kan de behöva fler. Denna kan med fördel skrivas ut i svartvitt. Exemplet som är förtryckt visar hur köparen är tänkt att fylla i den. Uppgifterna om kundens adress och mobiltelefon kan vara bra att ha om någon annan elev än den som sålde böckerna får leverera dem, t ex vid sjukdom.

3.

Lägg er beställning

Ni lägger enkelt er beställning här nedan.

Var noga med att dubbelkolla er sammanställning av beställningsblanketterna. Beställda böcker inte kan returneras vid en eventuell felbeställning. Kompletteringar kan dock göras men det tillkommer en avgift på 495 kr per order plus frakt- och hanteringskostnader..

Lägg beställning »

Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!