Johan Fredrik Wren

Johan Fredrik Wren

Bakgrunden till hur det kommer sig att jag helt plötsligt skriver böcker.

Jag har alltid läst böcker. Som barn var det Fem-böckerna av Enid Blyton, Tvillingdeckarna av Sivar Ahlrud och Bomba Djungelpojken av Roy Rockwood. Läsandet har sedan följt mig genom åren och jag läser fortfarande varje dag. Men jag har aldrig haft något sug efter att skriva själv, jag gillade inte ens att skriva uppsatser i skolan.

2009 var jag dock med om en allvarlig olycka, hamnade på intensiven och blev kvar där i över fyra månader. Enligt vad som berättats för mig i efterhand borde jag inte överlevt, alla de blodförgiftningar och den organsvikt som drabbade mig borde tagit mitt liv. Nu överlevde jag ändå trots statistiken. En sjuksköterska på intensiven gav mig en skyddsängel i present, hon menade att jag måste ha haft åtskilliga sådana (det tror för övrigt jag också).

Efter min långa sjukhusvistelse fick jag så komma hem igen, jag blev sakta bättre, mina ben hade förtvinat av alla mediciner jag fått så jag sitter numera i rullstol. Efterhand började jag läsa igen, först sakta men sedan mer och mer, skillnaden nu var att det var något nytt, något fanns i mitt sinne, jag till och med drömde om det.

Helt plötsligt hade jag en historia i huvudet som försökte göra mig uppmärksam på att den ville bli skriven. Jag har ingen aning om var den kom ifrån, men jag visste att den gamla stenbron i Hova, som man passerar när man reser längs E20 mot Göteborg från Örebro var en central del i berättelsen.

Så där är vi nu, något hände med mig när jag låg sövd alla dessa månader på intensiven, historien dök upp i min hjärna. Jag vet inte vad den snälla sköterskan som gav mig ängeln skulle ha sagt, men kanske anledningen till att jag fortfarande är i livet är den att historien om Stenbron och Agnes och alla de andra skulle skrivas, vad vet jag?

Titlar utgivna av Whip Media

Stenbrons hemlighet

Den röda spiran

Silverdrakens återkomst

The Secret of the Stone Bridge (eng)

The Crimson Sceptre (eng)

Bibliografi

Namn: Johan Fredrik Wren

Bor i: Örebro

Debuterade med/år: Stenbrons Hemlighet/2018

Var skriver jag: I den forna drängstugan på gården där jag bor.

Första boken jag läste: Kanske någon av Astrid Lindgrens alla fantastiska böcker.

Favoritförfattare: Otroligt svårt att svara på eftersom jag läser väldigt brett. Säger David Baldacci, han Kamelklubben är oslagbar.

Arbetar som/med: Säljer mobiltillbehör i egen webshop och skriver på bokserien Sägnen om Amornia.

Inspirerar mig: Böcker, har alltid läst mycket.Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!