Fullt fokus på hybridutgivningar

Fullt fokus på hybridutgivningar

Whip Media har sedan starten 2015 erbjudit flera olika utgivningsmodeller till sina författare. Under det senaste året har vi sett en markant ökning av förfrågningar kring hybridutgivning, dvs den utgivningsmodell där författaren själv investerar i sin utgivning. Detta tror vi kan vara en effekt av pandemin då många fått tid att skriva klart manus de haft liggande i sina skrivbordslådor. 

För att möta den ökade efterfrågan har vi beslutat att endast erbjuda hybridutgivning under en period framöver. Vi hinner helt enkelt inte med att genomföra egna projekt, och vill inte riskera att författare ska påverkas negativt av detta.

Den nya linjen gäller från den 1 augusti 2022.

Vi har länge fått beröm från våra författare för hur vi hanterar hybridutgivning som koncept, och det känns därför positivt att kunna erbjuda en ännu högre kvalitet framledes. Detta lyckas vi med genom att vi kan frigöra tid som annars hade lagts på egna projekt.

När vi upplever att efterfrågan minskar kommer vi att återgå till att erbjuda samtliga utgivningsmodeller. Bedömningen just nu är att vi kommer att hålla den nya linjen under i alla fall de kommande två åren, dvs fram till hösten 2024.

Om en författare har ett manus som hen vill få utgivet traditionellt eller via ett partneravtal (en mix av traditionellt och hybrid) rekommenderar vi därför att hen kontaktar andra förlag som erbjuder detta.Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!