Förnya offentlig sektor – igen!

Förnya offentlig sektor – igen!

Offentlig sektor i Sverige fungerar relativt väl tack vare kompetenta människor som vill göra nytta. Men det finns hinder skapade av den tidigare förnyelsen som kallas New Public Management. Gårdagens lösning har blivit dagens problem.

Lennart Wittberg förklarar på ett enkelt och sakligt sätt vad som är problemen och avslöjar skoningslöst de absurditeter som tillåts fortgå. Men utan att skuldbelägga vare sig medarbetare eller chefer. Bristerna beror inte på att det är något fel på människorna inom offentlig sektor. De beror på systemfel.

En förnyelse behövs. Igen. Problemen är väl kända och lösningar finns. Av det skälet är den här boken onödig. Men en förnyelse är nödvändig. Den här boken ger tips och vägledning.

Boken bygger på tidigare publicerade artiklar som uppdaterats och kompletterats med mycket nytt material. Den är inte tänkt att läsas från början till slut, utan du kan läsa valda delar och hoppa fram och till-baka utifrån vad som passar dig bäst.

Lennart Wittberg har mångårig erfarenhet som strateg och utvecklare av offentlig verksamhet och är författare till populära böcker om utvecklingsarbete.

.

Format genom Whip Media:

format_01

SNABBFAKTA:

Titel: Förnya offentlig sektor – igen!
Författare: Lennart Wittberg
Omfång: 232 sidor
Omslag: Mjukband
Storlek: 135 x 210 mm
Release: 30 september 2021
ISBN: 978-91-89409-39-2
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!