Första vinnaren

Första vinnaren

Innan sommaren gick vi ut med Omslagsutmaningen 2015 vars syfte är att visa upp hur man med enkla medel kan designa om ett omslag och lyfta det till nya höjder. Av de bidrag vi har fått in unde rsommaren har vi valt ut ett par stycken som vi har arbetat fram nya omslag till.

Den första vi vill visa upp är Jonathan GharbisBeer Guide to Vietnam and neighbouring countries” utgiven via Vulkan 2015.

Så här såg omslaget ut när vi fick det tillsänt oss:

 

beerguideomslag17feb

Omslaget fyllde sin funktion, men var inte speciellt spännande och fick oss inte att längta efter en öl. Typografin kändes rätt dammig och den saknade det där lilla extra som hade fått oss att plocka ner boken från hyllan i butiken. Vit text på gul bakgrund (på ryggen) är heller aldrig någon höjdare.

Efter lite arbete landade vi vid nedanstående resultat, som vi tycker ger en helt annan känsla, vilket även bekräftas av den testgrupp vi har visat omslagen för.

Nu hoppas vi att även Jonathan gillar omslaget i dess nya form, och vill använda det vid nytryck av sin bok. Om han vill det betalar han enligt överenskommelse 2 500 kr till Läkare utan gränser och deras pågående arbete i södra Europa.

Klicka på bilderna för större versioner av omslagen.

beerguide_low

 

Nästa vecka presenterar vi det andra omslaget i Omslagsutmaningen 2015!

omslagsutmaningen

 

 Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!