25 jun Det syrianska köket
Det syrianska köket är unikt på många olika sätt framförallt hur sammanvävningen mellan tron och traditionerna knyts an till matlagningen. Tålamod, tid och kärlek är framförallt de viktigaste ingredienserna för att lyckas i det syrianska köket. En hand som vågar mäta utan en måttstock är minst lika viktigt.
De rika smakerna och variationerna av maträtterna är unika kännetecken för det syrianska köket. I denna bok har vi försökt sammanställa matkulturen som gått från en syriansk generation till en annan. Denna bok förevigar de recept och traditioner som hittills funnits i folkmun och blir på detta sätt en nedskriven skatt som inte funnits tidigare.
SNABBFAKTA:
Titel: Det syrianska köket – tro, tradition och god mat
Förlag: SOKU, Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund
Omslagsdesign och sättning: Sanna Ibstedt
Prepress: Whip Media
ISBN: 978-91-982470-0-8