Den enögde akvarellmålaren

Den enögde akvarellmålaren

Den enögde akvarellmålaren utspelar sig i en namnlös sjöidyll i Dalsland dit den pensionerade försäkringsmäklaren Erik Burman drar sig tillbaka för att måla. Ett kirurgiskt ingrepp har gjort honom temporärt blind på ena ögat och doktorn har ordinerat vila, men när han finner en undervattensgrav i närheten av sitt hus blir tillvaron inte som han tänkt sig. 

Med bara ett friskt öga målar Erik Burman den vackraste tavla han någonsin skapat. Den är målad intuitivt, men historien tycks ha gjort avtryck i motivet och väcker oro i bygden. Kanske är den influerad av något bortom Eriks förstånd. När han ställer ut sina tavlor lockas objudna besökare med motiv som tar avstamp många år tidigare.

Tillsammans med sin majarökande granne Torkel försöker Erik lista ut vems kropp som vilar i viken och vem som eventuellt tagit denne av daga. Parallellt får vi följa en pojke i en svunnen tid med ett mörkt öde. När trådarna knyts samman får vi det överraskande svaret på gravens gåta. Alla är inte de som man tror att de är.

Bosse Norrhems andra roman bjuder på genreöverskridande feelgood kryddad med mystik och livsinsikter. Den sträve akvarellmålaren Erik Burman är tecknad med nakna streck som blottar tillkortakommanden och vass humor. En karaktär att följa på fler äventyr.
.

Format genom Whip Media:

format_01

SNABBFAKTA:

Titel: Den enögde akvarellmålaren
Författare: Bosse Norrhem
Format
: 135 x 210 mm
Omfång: 234 sidor
ISBN: 978-91-89191-75-4
Release: 15 mars 20201
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!