De sa att det var mitt fel

De sa att det var mitt fel

Redan innan Eva fyllt fem år hade farbror Gunnar förgripit sig sexuellt på henne. Grannen som verkade så snäll. Gav henne komplimanger och lät henne mata fåglarna som han hade i källaren. 

När Evas föräldrar fick veta vad som hänt gav de henne skulden. Senare flyttade familjen tjugo mil och hoppades att Eva skulle glömma allt. Men kroppen mindes och Eva kände djup skuld och skam under hela sin uppväxt. 

Som vuxen hamnade hon i en destruktiv relation full av våld och alkohol. En dag fick hon nog. Hon ville bryta den onda cirkeln och bli en bättre mamma till sina tre söner. 

De sa att det var mitt fel är en öppenhjärtig berättelse om hur Eva Östebrant insåg att allt hängde samman. De sexuella övergreppen i barndomen lade grunden till den misshandel hon senare utsattes för och det beroende hon drogs in i. Idag är hon fri och har förstått det viktigaste av allt; det var inte hennes fel. 

Boken innehåller både Evas personliga berättelse och handfasta tips på hur man kan upptäcka och läka efter sexuella övergrepp i barndomen. 

 

Format genom Whip Media:

format_01

Köp boken på:

SNABBFAKTA:

Titel: De sa att det var mitt fel
Författare: Eva Östebrant, Ann Beskow
Format: Danskt band
Omfång: 214 sidor
Utkommer: 26/9 2019
ISBN: 978-91-88945-42-6 (tryckt bok)

Recensioner:

”Bokens språk är rappt och emotionellt laddat. Eva Östebrants personliga skildring är också en viktig hjälp till alla som har utsatts för sexuella övergrepp. Framförallt är budskapet tydligt: det var inte ditt fel!”

/ Maria Fridstjerna, BTJ-häftet nr 19, 2019
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!