Tjänster och Priser

Ge ut din bok genom Whip Media

Det finns många sätt att ge ut en bok. Whip Media erbjuder tre olika typer av utgivning – utöver ren grafisk produktion – för att på bästa möjliga sätt anpassa oss till dina önskemål.

1. Hybridutgivning:

Författaren bekostar hela sin utgivning själv och erhåller därefter 80% av nettoförsäljningen. 20% avgår för att täcka projektledning, den löpande administrationen med bl a rapportering av royalty samt underhåll av titelns metadata mm. Hybridutgivningen ställer högst krav på författaren.

Läs denna artikel om hybridutgivning »

2. Partnerutgivning:

Författaren och Whip Media delar på kostnaderna för utgivningen och således även på intäkterna vid försäljning. Fördelningen är i samtliga fall 50/50, både på kostnadssidan och för framtida intäkter.

3. Traditionell utgivning:

Whip Media står för hela kostnaden för utgivningen och författaren får en royalty för varje såld bok. Royaltyn varierar beroende på bokens art och omfång, men ligger vanligtvis mellan 10-25%. Den traditionella utgivningen ställer minst krav på författaren.

Traditionell utgivning sker endast på förlagets initiativ, då resurser för den typen av investering är begränsad.

Vilken modell som passar dig och din bok bäst får du själv fundera på. Kontakta oss gärna för att diskutera de olika modellerna, och lära dig mer om hur utgivningen går till i praktiken.

Vid all utgivning ställer Whip Media redaktionella krav på böckerna, och de måste genomgå lektörsläsning innan de kan bli föremål för utgivning. Vid traditionell utgivning och partnerutgivning är detta extra viktigt.

Om du har ett manus och vill få det utgivet, hör av dig. Det kanske är just ditt manus vi letar efter.

Priser för produktion

Om du behöver hjälp med att producera och/eller ge ut en bok kan vi hjälpa dig med en rad olika tjänster. Nedanstående tjänster och priser beskriver i korthet det vi kan göra för dig. Du kan alltid få en offert av oss, vilket ger dig ett pris anpassat efter just din bok. Priserna uppdaterade 1 september 2017.

Ladda gärna ner vårt flödesschema för att lära dig om de olika stegen i utgivningsprocessen.

OMSLAGSDESIGN

Med en stilsäker hand hjälper vi dig att ta fram ett säljande omslag som andas kvalitet och seriositet och som på ett bra sätt lockar läsare till att vilja välja din bok.

Priset för att ta fram ett omslag varierar beroende på ambitionsnivå. Ett enkelt omslag kan ta ett par timmar (vilket kan motsvara 2 000 – 4 000 kr) medan ett mer avancerat projekt kan ta ett par arbetsdagar (vilket exempelvis kan innebära 18 000 kr).

Alla priser för omslagsdesign diskuteras inför projektet och offereras.

Vi kan även göra upplägg baserade på provision om vi bedömer boken ha särskild potential.

 

SÄTTNING

Genom en noggrann process sätter vi bokens inlaga och ser till att den grafiska designen från omslaget följer med in i boken på ett smakfullt sätt.

Traditionell sättning: 13 kr/sida
Romaner i sin enklaste form.

Designsättning: 25 kr/sida
Omslagets form och manér återspeglas i sättningen.

Avancerad sättning: ca 45 kr/sida
Faktaböcker och romaner med specialformgivning, som kräver tabeller, illustrationer, diagram etc. Priset avgörs vid en projektgenomgång.

Bildhantering (kontroll och justering av färger och filformat): 75 kr / bild

LJUDBÖCKER

Fler och fler väljer att lyssna på böcker. Vi kan erbjuda dig ljudboksproduktion med egna inläsare och även utgivning, distribution och försäljning.

Redigering:
Har du en egen röst och vill skicka in färdiga ljudfiler för redigering går det bra. Ljudkvaliteten blir då avhängd på den tekniska grundkvalitet som filerna som du skickar in har.
Pris: 1 500 kr per påbörjad färdiginläst timma

Komplett produktion:
Vill du komplett hjälp och behöver hyra en röst, så är du välkommen att utnyttja vår röstbank. Då ingår inläsning, redigering, korrektur, ytterligare en redigering och slutligen leverans av färdiga mp3- och WAV-filer.
Pris: 2 500 kr per påbörjad färdiginläst timma

Läs mer om ljudboksproduktion här »

E-BÖCKER

Vi konverterar din bok till e-bok.

Vi utgår då vi ifrån antingen en komplett färdigredigerad Wordfil eller det slutliga InDesigndokumentet. E-boken konverteras till e-pub2-formatet.

E-bokskonvertering: 2 000 kr.

OBS! Vi gör inte e-böcker på bildbaserade titlar där bilden utgör grunden för boken, såsom t e x barnböcker, coffee table-böcker, foto-böcker och liknande. Vi anser att de befintliga e-formaten ännu inte levererar tillräckligt bra teknisk kvalitet för att det ska vara värt att satsa på. De flesta distributörer begränsar sig dessutom fortfarande till e-pub2-formatet.

 

UTGIVNING

Utgivningen möjliggör för boken att kunna köpas/beställas ute på marknaden.

Utgivningskostnad: 3 500 kr (avser ett media: tryckt, e-bok, ljudbok)
Tillkommande media: 750 kr (vid samtidig utgivning av samma titel)

Priset ovan är ett engångspris som innefattar initial projektledning, upplägg av metadata, uppladdning av filer, registrering på bokinfo.se, lagerplacering, utskick av recensionsexemplar till BTJ, samt information om bokens utgivning i våra egna digitala kanaler.

Utöver ovanstående tillkommer även en löpande kostnad på 20% av förlagets nettointäkt vid hybridutgivning. Författaren/externa förlaget erhåller alltså 80% av de löpande nettointäkterna i ett sådant fall. Detta kallas också royalty.
Vid partnerutgivning är denna del 50%.

GRAFISK LEKTÖRSTJÄNST

Ska du ge ut din bok själv och har snickrat ihop ett eget omslag. Låt oss titta på det och komma med förslag på hur du kan vässa ditt budskap. Genom vårt stöd ökar dina chanser för en större och mer positiv uppmärksamhet.

Pris: 495 kr inkl moms.

Vi återkommer till dig med utlåtande och åtgärdslista inom 24 timmar.

Skicka ett mejl till oss och bifoga skissen eller den färdiga filen.

Våra kunder

Vi har en lång rad kunder som anlitat oss för allt från att ta fram en EAN-kod för ISBN-nummer till att projektleda en hel utgivning. Bland kunderna märks både uppstickande förlag som Hoi och Ordberoende Förlag, läsvärda egenutgivare som Kjell Söderlund och Cathy Catarina Söderqvist, och samarbetspartners såsom Spökskriva och Eloso.

Till detta kommer en rad författare som tillsammans med oss har gett ut novellsamlingar som exempelvis Bakom Masken, SteampunkSagor och På denna grund.

Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!
Att välja rätt tjänster kan vara svårt, så om du behöver hjälp, berätta lite mer om ditt projekt och ange din e-postadress, så återkommer jag med förslag och priser.
Holler Box