Skönlitteratur i undervisningen

Skönlitteratur i undervisningen

Mod och metod för arbete med läsning i klassrummet

Ingen elev ska lämnas ensam med sin läsning, och i den här boken får du många konkreta upplägg för hur du kan arbeta med litteraturläsning i dina klasser.

Boken består av två delar. Den första delen diskuterar elevers attityder till läsning och ger motiv till varför vi lärare bör flytta in själva läsandet i klassrummet i större utsträckning. Dessutom finns konkreta förslag på hur läraren kan gå tillväga för att välja litteratur att skapa projekt kring.

Den andra delen ger handfasta upplägg som går att använda under de olika stadierna i ett läsprojekt – allt ifrån hur läraren kan introducera en ny roman till hur olika muntliga och skriftliga övningar slutligen leder fram till en genomtänkt examination.

Skönlitteratur i undervisningen riktar sig till verksamma lärare på högstadiet och gymnasiet såväl som till lärarstudenter, och målet är att den ska inspirera till arbete med skönlitteratur i klassrummen.

5 av 5 i betyg!

BTJ:s Jonas Herrlin gav boken betyget 5/5 och rundar av sitt omdöme med:

Herlitz skriver lättillgängligt. Verksamma lärare och lärarstudenter får här viktig inspiration i planering av egna läsprojekt, på högstadiet och gymnasiet.

(Omdömet publiceras i BTJ-häftet nr 5, 2021)

Om författaren

Karin Herlitz är verksam gymnasielärare i svenska och engelska. Hon brinner för litteratur och arbetar mycket med att utveckla undervisning där läsningen står i centrum.

Karin tilldelades Helgepriset 2019 för sitt engagemang i ungdomars läsning och har tidigare gett ut läromedel för gymnasiet (Läs mera, 2017, Studentlitteratur) och ungdomsromanerna Ett fönster i tiden  (2018, Visto) och Så länge tid är (2020, Visto).

Format genom Whip Media:

format_01

SNABBFAKTA:

Titel: Skönlitteratur i undervisningen
Författare: Karin Herlitz
Format
: 125 x 190 mm
Omfång: 96 sidor
ISBN: 978-91-89191-85-3




Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!