Innan ankorna drunknar

Innan ankorna drunknar

”En råhet som jag bara har sett glimtar av tidigare sveper över dig som rinnande stål, tar över hela din person. Vi delar inga drömmar längre, sover långt ifrån varandra. Hela tillvaron är som att andas genom ett sugrör.” 

18-åriga Zandra vill göra misstag med flit. Så att hon har något att skriva dikter om sen. När hon på planet till New York träffar Oliver verkar han först vara det perfekta misstaget att göra. Men allt blir fel.

Zandra får svårt att koncentrera sig på annat än att få pojkvännen Johannes att förlåta henne och på sina feta lår. Kläderna blir snabbt för stora, huden känns genomskinlig och nyckelbenen vassa. I övrigt läser hon Pro-Ana-bloggen Skinnyandhappy och suger i sig thinspiration. Men trots att vågens siffror klättrar nedåt känner sig hon sig tjock i själen.

Under sommaren praktiserar Zandra som fotograf på en tidningsredaktion i en småstad utanför Linköping. Där träffar hon småbarnsmamman Tanja som bara tänker på politik, sin exman Julian och att få många lajks på Facebook.

Johannes spelar mest datorspel och äter nudlar. Och i bakgrunden lurar Oliver…

Format genom Whip Media:

format_01 format_03

 

Utkom 26 april 2017

  

Inkomna recensioner:

Jenny Eriksson, Försvinner och stannar kvar »

Ann-Charlotte Irhede, Corren »

Jennies Boklista »

SNABBFAKTA:

Titel: Innan ankorna drunknar
Författare: Ivana Vukadinovic
Omslagsdesign: Anders Nyman
Sättning: Whip Media
ISBN: 978-91-88265-63-0
Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!