Anders Nyman

Anders Nyman

Jag ställer mig fortfarande frågan: När får jag kalla mig författare? Hur många titlar måste jag ha gett ut och hur många böcker måste jag ha sålt? Är detta viktigt? Är inte författarskapet istället något som egentligen finns inom oss?

Jag har påbörjat säkert 50 romaner vid det här laget. Jag har väldigt lätt för att komma på rafflande början och bra koncept, men inte riktigt lika bra på att bygga upp en fungerande story och ett bra slut. Får verkligen kämpa mig fram i slutet och brukar få ta hjälp från min redaktör för att knyta ihop säcken helt och hållet.

Jag har en hat-kärlek till att skriva. Själva skrivandet i sig är inget jag egentligen gillar, tycker det går för långsamt, måste oftast stanna upp i mina tankar och låta skrivandet komma ikapp så att säga. Jag tror säkert att det finns bot för detta genom att t ex skriva mer och lära sig hantera skrivandet på ett mer strukturerat sätt, men det gör att jag ofta upplever en frustration kring att få ner orden på pappret. Samtidigt är det en underbar känsla att väva nätet som berättelsen består av och måla upp scenerna. Finns få saker som slår det.

Hoppas skriva fler böcker i framtiden, men v i får se om jag får tid i skuggan av alla andra författares magiska verk som ska ges ut i min roll som förläggare, ett arbete som jag ofta tycker är mer spännande än att skriva själv.

Namn: Anders Nyman
Bor i: Ugglarp (söder om Falkenberg)
Debuterade med/år: Static, 2007
Var jag skriver: På altanen på sommarstugan
Första boken jag läste: ”Fem på nya äventyr”, Enid Blyton. I vuxen ålder ”The dark half”, Stephen King
Favoritförfattare: Jussi Adler Olsen, Jenny Colgan, Mats Ahlstedt
Arbetar som/med: Förläggare och formgivare på Whip Media
Mantra: ”Be honest and do good shit”
Inspirerar mig: Simon Sinek är en person som är duktig på att belysa och motivera.

Tidigare utgivna titlar

Snabbguide till bokutgivning (2021)

Den tysta relationen – Att leva med en introvert partner och hur man får det att fungera (2018)

BRUS – Tänk inte ens tanken (2016)

Bokomslag – En handbok för dig som vill formge och producera själv (2016)Vi skulle älska att jobba med dig. Känner du samma sak? Hör av dig till oss!